Odżywianie
Śniadanie – najważniejszy posiłek dnia
Lubimy traktować śniadanie po macoszemu. Tymczasem jest to posiłek, od którego najbardziej zależy nasze samopoczucie w ciągu dnia.
czytaj dalejPomidory – sezonowy niezbędnik cz.2
Sezon na pomidory w pełni. Tym razem podpowiemy jak prawidło przechowywać pomidory oraz co można z nich zrobić.
czytaj dalejPomidory – sezonowy niezbędnik cz.1
Sezonowy niezbędnik o pomidorach. Skąd pochodzą, jakie są popularne odmiany i dlaczego warto po nie sięgać.
czytaj dalejKiszonki – 4 wyjątkowe pomysły na lato
Kiszonki to nasz lokalny, słowiański superfood. Jaka jest historia kiszonek oraz jakie produkty poddane temu procesowi można spotkać na świecie?
czytaj dalejCo jeść na obniżenie ciśnienia i cholesterolu?
Kuchnia śródziemnomorska stanowi dobry punkt odniesienia przy konstruowaniu nowej diety z powodu nadciśnienia tętniczego i cholesterolu.
czytaj dalejOwoce – panaceum na stres i choroby
Regularnie spożywane owoce redukują poziom odczuwanego stresu oraz ryzyko wystąpienia wielu chorób cywilizacyjnych. Jakie jeszcze tajemnice skrywają?
czytaj dalej3 sezonowe przepisy za kilka złotych
Dieta bezmięsna jest fascynująca i potrafi być niedroga. Nie wierzysz? Przetestuj nasze 3 sezonowe przepisy za kilka złotych.
czytaj dalejJak zmieniać nawyki żywieniowe?
Gdyby doszło do powszechnej zmiany w żywieniu nawet 11 milionów osób rocznie miałoby szansę na dłuższe życie. Jak tego dokonać?
czytaj dalej8 zasad zdrowego żywienia wg. prof T. Colina Campbella
8 zasad zdrowego żywienia wg. autora książki „Nowoczesne zasady odżywiania” prof T. Colina Campbella.
czytaj dalejJaka czeka nas przyszłość żywieniowa?
Do tej pory w naszej części świata popyt na mięso raczej wzrastał niż spadał. Sytuacja będzie się zmieniać szybciej niż sądzimy…
czytaj dalejKOMU POMAGA TWOJE 1,5%?
Zapoznaj się z naszą działalnością.
Udzielamy wsparcia żywnościowego najbardziej potrzebującym – osobom chorym, niepełnosprawnym, rodzinom wielodzietnym, seniorom.
Dajmy im szansę na godne życie.